VOORTMAN V600 The Voortman VP Range painting machine is designed to automatically paint steel plates and profiles. The VP Range can be combined with other Voortman surface treatment machines, such as a blow-off unit, pre-heater, shot blasting machine, and a drying tunnel. Combining surface treatment machines in one connected line increases production output while reducing required floor space. Beam drilling on a small footprint POŠLJITE POVPRAŠEVANJE

Obsežne zmogljivosti na majhni prostornini

MANJŠA PROSTORNINA

Voortman V600 je idealen za proizvajalce jeklenih konstrukcij in proizvodnje z omejenim prostorjem. Vrtalna miza V600 je na voljo v različnih dolžinah ter so narejene po željah stranke. Vrtalna glava in kabina se premikata vzdolž izdelka, kar zmanjšuje potreben prostor za 50% v primerjavi s strojem s prečnimi transporterji ter valjčnimi transporterji na vstopu in izstopu. V600 doseže svoje polne kapacitete, kadar je problem z prostorjem.

Obdelava več profilov hkrati ter z različnimi obdelovalnimi procesi

 

MOŽNA OBDELAVA VEČINE VRST PROFILOV
V600 lahko obdeluje I-profile, H-profile, U-profile, Ploščato, Kotnike, T-profile, kvadratne cevi ter pravokotne cevi. Tudi že sestavljene profile je mogoče na V600 nadalje obdelati – vse brez ročnega programiranja v programski opremi, kar izboljša vašo donosnost naložbe.

FLEKSIBILNA OBDELAVA

Voortman V600 lahko drži do 5 orodji, katera se uporabljajo za vrtanje, rezanje navojev, grezenje in signiranje. Takšno število orodji izboljša fleksibilnost ter omogoča izvedvo mnogih različnih obdelovalnih procesov.

LINEARNA OBDELAVA VEČIH PROFILOV

Voortman V600 lahko obdela več zaporednih profilov. Možno je naložiti več obdelovancev. To prihranjuje čas saj med obdelavo drugega obdelovanca lahko operater obrne ali zamenja prvi obdelovanec. Možno je tudi naložiti več obdelovancev vzporedno za izdelavo več identičnih izdelkov. Med treningom vam bodo trenerji Voortman podali veliko dragocenih nasvetov.

Višina obdelovanca (max)

1050 mm

Vrtalna kapaciteta (max)

Ø 40mm

Moč motorja

30 kW

Število orodji

GLAVNE PREDNSOTI

Premična kabina

V600 je opremljen s premično vrtalno kabino. Kabina je nameščena tako, da nima stika z tlemi, zato jo tudi ne motijo odrezki kateri ležijo na tleh. Kabina se premika z pomočjo zobniškega predležja ter z  dvema gnanima kolesoma, kateri sta frekvenčno regulirani, to določata položaj kabine. Frekvenčno krmiljeni pogon in elektronske zavore zagotavljajo nemoteno gibanje omarice ter minimalne vibracije. Zaradi varnostnih ukrepov na V600 se lahko kabina premika z visoko hitrostjo, zaradi česar je tudi primerna za dolge mize.

 
Linearna obdelava večih profilov

Voortman V600 lahko obdela več zaporednih profilov, kar izboljša produktivnost. To prihranjuje čas saj med obdelavo drugega obdelovanca lahko operater obrne ali zamenja prvi obdelovanec, brez potrebe za ustavitev storja. Možno je tudi naložiti več obdelovancev vzporedno za izdelavo več identičnih izdelkov. To je primerno za izdelavo identičnih ali simetričnih izdelkov.

Samodejna menjava orodja

V stroju je vključen tudi nosilec orodji kateri lahko drži do 5 orodji. To povečuje produktivnost stroja saj se operater ga ne rabi ustavljati ter menjavati orodja. Dolžine orodij se lasersko izmerijo, ko jih postavite v nosilec orodij, to zagotovi svobodno, nemoteno gibanje in visoko hitrost približevanja materialu, kar odpravi potrebo po zaznavanju dotika. Imate dostop do nastavitev za vrsten red obdelave, kot naprimer: Izvrtanje vseh lukenj z enakim premero ali nenehno menjavane orodja. Preprosto spreminjanje nastavitev za optimatizacijo obdelave.

Procesna fleksibilnost

Voortman V600 lahko samodejno menjuje med do 5 orodij za vrtanje, rezanje navojev, grezenja in / ali označevanje središča. Vpenjanje različnih orodji iboljša fleksibilnost obdelave ter pomaga pri izvajanju različnih delovnih procesov.

Merjenje celotnega profila zmanjšuje napake

Laser samodejno izmeri sprednjo stran ter celoten profil, s tem se izboljša natančnost obdelave. V600 lahko samodejno dokonča vse izdelke brez prekinitev ali ročnega opravila, s čimer prihrani veliko časa. Ni porebe po natančnem pozicioniranju priflov, V600 samodejno najde obdelovance ter preveri ali je pravilen obdelovanec naložen na mizo.

Natančna obdelava ter dolga življenska doba orodja zaradi malo vibracij

Hidravlični primeži poskrbijo za mirne obdelovance ter zadržijo vibracije. posledica tega je natančnejšo vrtanje ter daljša življenska doba orodja. Zraven hidravličnih primežev se lahko dodatno dogradijo tudi magnetni primeži, kateri primejo obdelovanec iz vseh strani. Primeži so preprosto nstavljivi zato lahko veliko različnih obdelovancev na mizo.

DSTV uvoz in napajalne povezave

Voortman V600 ima več USB vhodov za uvoz datotek DSTV. To olajša pripravo izdelkov v pisarni ali njihovo kopiranje neposredno iz sistemov ERP / MRP. Kabina V600 je napjana z napajalnim tirom. Ti so bolja zaneslivi ter potrebujejo majn vzdrževanja ko navadni kabeljski kanali.

Vgrajeni kompresor odpravlja potrebo po centralnem zračnem priključku

Kompresor je vgrajen v kabino V600. Kompresor dovaja zrak za hladilne sisteme ter menjavo orodja. Velika prednost tega vgrajenega zračnega kompresorja je, da odpravlja potrebo po centralni zračni povezavi. Za zagon V600 potrebujete samo napajanje.

Varna obdelava z varnostnimi odbijači in zaustavitvijo v sili

Na sprednji in zadnji strani kabine je nameščen zaščitni odbijač iz pene. V primeru stika se stroj samodejno izklopi. Gumb za zaustavitev v sili je nameščena na nadzorni plošči kabine in na hidravlični vpenjalni enoti ob strani vrtalne glave. Zaradi tega je V600 dostopen, a hkrati popolnoma varen.

 

ZNAČILNOSTI IN POSTOPKI

Vrtalna enota na tem stroju je primerna za hitro karbidno vrtanje, pri čemer je ena glavnih prednosti visoka vrtalna hitrost, ki jo je mogoče doseči. Voortman uporablja različne vrste vrtalnih orodji za vsak stroj, odvisno od predvidene funkcionalnosti. Vsi vrtalni stroji lahko karbidno vrtanjo s svedri iz trdnega karbida ali svedri s karbidno prevleko. Vrtalna glava se premaknejo do material po optimirani poti z minimalnimi odstopanji pri največji možni hitrosti. Zaradi tega je celoten postopek vrtanja najhitrejši na trgu.

Glavna prednost vrtanja je izdelava visokokakovostnih lukenj v različnih premerih in debelinah materiala. Za ustvarjanje vijačnih zvez in odstranjevanje ostrih robov izvrtanih lukenj, lahko v enem samem postopku izvedemo rezanje navojev in grezenje. S samodejno menjavo orodij med karbidnimi (prevlečenimi) svedri, trdimi karbidnimi svedri, HSS svedri, navojnimi svedri, orodji za grezenje in označevanje zmanjša ročno delo in poenostavi nadaljnjo obdelavo.

Označevanje središčne točke vas vodi med nadaljnjo obdelavo, kot je varjenje. To je najlažji in najhitrejši način označevanja vašega izdelka ter vam prihrani čas in stroške. S središčnimi točkami lahko tudi označite, kje naj se izvajajo operacije, ki presegajo omejitve naprave. Pri postopku označevanja središčne točke se ustvari zelo majhna izvrtina, katero naredi vrtlna na tem stroju.

Da bi omogočil stalno in učinkovito proizvodnjo, VACAM ponuja vašim operaterjem vmesnik kateri je celovit in enostaven za uporabo. Ena ključnih lastnosti VACAM-a je jasna ločitev med pripravo dela, proizvodnjo in ročnim upravljanjanjem stroja. Za vsak način uporabe so na dosegu roke na voljo zahtevane funkcije in podatki, ki vam omogočajo izvajanje nalog v vskame okolju. Programska oprema VACAM Control je v industriji znana po utrjeni grafični predstavitvi vašega proizvodnega procesa. Z VACAM-om imate jasen pregled nad postopkom, statusom proizvodnje in po potrebi takojšnjim dostopom do spletne pomoči.

Vsak stroj je opremljen z lastno razvito programsko opremo za nadzor VACAM. Vsi stroji imajo enak videz, kar bistveno zmanjša vašo učno krivuljo. Znotraj odprte platforme VACAM lahko podatke o proizvodnji enostavno izmenjate s tretjimi osebami s programsko opremo ERP in MRP, kar zagotavlja najnovejši vpogled v potek vaših projektov. VACAM ponuja grafični prikaz vaših delovnih postopkov in procesov v realnem času in takoj analizira uvožene izdelke. Programska oprema samodejno predlaga najboljšo rešitev za vse predvidljive težave. Na ta način vaša proizvodnja ni prekinjena, kar ima za posledico boljšo učinkovitost in čas delovanja sistema.

Programska oprema VACAM Office Edition. VACAM Office Edition deluje na podoben način kot programska oprema VACAM Control and Operating in je namenjena pripravi vaših izdelkov v prizvedljive izdelke. Uporabniški vmesnik je osredotočen na pripravljanje in v realnem času zagotavlja vpogled v materialno obremenitev sistema, ki vam omogoča spremljanje vašega proizvodnega procesa. Z VACAM Office so informacije o proizvodnji na voljo v celotnem podjetju.

Integrirani urejevalnik VACAD omogoča vašim operaterjem, da z ustvarjanjem izdelkov izboljšajo proizvodni proces ali hitro izboljšajo in popravijo izdelek. Vmesnik je enostavno razumljiv s preprosto funkcionalnostjo. Operaterji bodo lahko po nekaj dneh s trenerji Voortman v celoti izkoristili VACAD urejevalnik in VACAM.

INTEGRATION WITH YOUR SHOP

Majnša prostornina, veliki rezultati

V600 je primeren za vsako delavnico z mizo, ki se lahko prilagodi glede na zahteve kupca, glede dolžine profila, vrste obdelanih profilov ali ustvarjenih izdelkov. Ekipa Voortman vam bo pomagala pri pravilni izbiri dolžine mize, V600 pa potrebuje le napajalnik, s čimer boste lahko postavili stroj na najboljše možno mesto z manj težavami.

V600 je zelo fleksibilna. Tudi če imate profile, daljše od mize, lahko V600 nadaljuje z obdelavo teh profilov, potem ko jih premaknete. V600 ima vgrajene varnostne funkcije in ne zahteva ograj, ki vam omogočajo dostop do V600 z vseh strani in možnost mehanske povezave stroja z lastnim skladiščnim sistemomo ali montažno linijo.

SPECIFIKACIJE

Voortman V600
Največji obdelovanec mm (debelina x višina) 30 x 1.050
Delovna višina mm 920
Vrtanje in pozicioniranje Servo motors 22
Hitrost premikanja X m/min 30
Hitrost premikanja Y m/min 35
Hitrost premikanja Z m/min 30
Vrtalne enote Vodoravno 1
Moč motorja kW 30
Hitrost vrtenja v/min (brezstopenjsko) 0 – 2.500
Menjalec orodji 1 x 5
Konus v pinoli SK40
Premer svedra mm 5-40
Vrezovanje navojev M6 – M30
Teža kabine kg 3000
 

Pošljite povpraševanje.