EnglishSlovenian

V košarici ni izdelkov.

Piškotki

Piškotki


Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotki niso nič novega, zakon je posegel zgolj v način obveščanja in soglasja uporabnikov spletne strani glede njihove uporabe.

 

KAJ JE PIŠKOTEK?


Naša spletna stran lahko v brskalnik vašega računalnika odloži tako imenovani »piškotek«. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima v teh obiskih. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.

Za informacije o nastavitvah piškotkov kliknite na ime vašega brskalnika:

Firefox
Chrome
Internet Explorer
Opera
Safari

UPORABA PIŠKOTKOV NA NAŠI SPLETNI STRANI


Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko izključno za lastne potrebe razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics. Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete s klikom na to povezavo.

Naša spletna stran uporablja tudi piškotke, ki vam zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo s tem, da si zapomnijo vašo prijavo ali registracijo na spletni strani, vnesene podatke v spletne obrazce, dodane izdelke v košarico, zadnje ogledane izdelke in vaše strinjanje z uporabo piškotkov.

Na spletni strani serena.si so v uporabi naslednji piškotki:

_gat_gtag_UA_12111490_88 (Identifikacijska koda spletne strani za spremljanje obiskov. Trajanje 2 leti)
_gid (Identifikacija povratkov uporabnika v 24 urah od prvega ogleda stran. Trajanje 24h)
_ga (Statistika ogledov spletne strani: Štetje števila obiskov iz posameznega računalnika. Trajanje 2 leti)
Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam.

Politika varovanja osebnih podatkov

Storma, Igor Meglič s.p. spoštuje zasebnost uporabnikov in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene s svojega spletnega mesta obdelovala v skladu z vsakokrat veljavnimi predpisi na področju varstva osebnih podatkov.

Obdelava osebnih podatkov

Smatra se, da uporabnik, ko vnese svoje podatke v spletni obrazec z namenom registracije in/ali nakupa, ki jih na spletnem mestu ponuja Storma, Igor Meglič s.p., s tem podaja soglasje, da se njegovi osebni podatki obdelujejo za namene, ki jih je izbral. Če si želite ogledati našo spletno stran, pridobimo naslednje podatke, ki jih potrebujemo s tehničnega vidika, da vam našo spletno stran prikažemo in zagotovimo stabilnost in varnost: ime in priimek, kontaktni e-poštni naslov, uporabniško ime, kontaktni telefon, IP naslov, podatke za izdajo računa (ime in priimek, naslov in poštna številka ter davčna številka pravne osebe), zgodovina naročil, datum in ura povpraševanja, vsebina zahteve (konkretna stran), status dostopa/statusna koda HTTP, jezik in različica programske opreme brskalnika.

Podatke, ki nam jih boste posredovali, bomo uporabili za izvedbo naročila. Registrirani uporabniki lahko kadarkoli po prenehanju uporabe storitve zahtevajo izbris svojih podatkov iz uporabniških strani. To storijo tako, da nam s pisno izjavo sporočijo zahtevo za izbris iz uporabniških strani. Zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov v okviru te politike zasebnosti bomo varovali tudi v primeru izbrisa iz uporabniških strani.

Varovanje osebnih podatkov

Storma, Igor Meglič s.p. spoštuje zasebnost uporabnikov in se zavezuje, da bo osebne podatke pridobljene na spletnem mestu skrbno varovala v skladu z veljavno zakonodajo in internimi akti. Pridobljenih osebnih podatkov ne bo posredovala tretjim osebam ali jih uporabljala za drug namen, kot je opravljanje storitev, ki jih je naročil uporabnik. Storma, Igor Meglič s.p. lahko osebne podatke uporabnikov svojega spletnega mesta razkrije le na podlagi zakonske osnove, v primeru preiskave ali zaščite pred delovanjem, ki bi bilo škodljivo za družbo. Storma, Igor Meglič s.p. je sprejel ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vseh osebnih podatkov, ki jih posredujete, pred naključnimi ali namernimi manipulacijami, izgubo, uničenjem ali dostopom nepooblaščenih oseb. Preverjamo učinkovitost naših ukrepov za varstvo podatkov in jih nenehno izboljšujemo v skladu z najsodobnejšimi tehnologijami.

Rok hrambe osebnih podatkov

Vsi osebni podatki, ki so predmet obdelave na spletnem mestu Storma, Igor Meglič s.p., se bodo obdelovali in hranili le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili posredovani. Po izpolnitvi namena obdelave upravljavec zagotavlja, da bodo osebni podatki izbrisani. Roki hrambe so odvisni od vrste storitve, ki jo je uporabnik naročil na spletnem mestu.

Poročanje o kršitvah varnosti osebnih podatkov

Storma, Igor Meglič s.p. bo skladno z veljavno zakonodajo morebitne incidente (vdore v sisteme in druge hujše kršitve), do katerih bi prišlo pri obdelavi osebnih podatkov in bi ogrožale pravice in svoboščine posameznikov, le-te prijavila nadzornemu organu (Informacijskemu pooblaščencu) v 72 urah od trenutka, ko bi za dogodek oz. kršitev izvedela. V primeru, da bi se presodilo, da ima lahko incident velik negativen vpliv in bi lahko predstavljal tveganje za pravice in svoboščine posameznika, čigar osebni podatki so bili nezakonito obdelani, bo Storma, Igor Meglič s.p. obvestil tudi posameznike, katerih osebne podatke so nezakonito obdelale nepooblaščene osebe.

Upravljalec osebnih podatkov in odgovorna oseba

Upravljalec podatkov je Storma, Igor Meglič s.p. Na vprašanja uporabnika o zaupnosti uporabnikovih podatkov, načinu zbiranja in uporabi podatkov ali želje po dodatnih informacijah, bo odgovorila odgovorna oseba za varstvo podatkov Storma, Igor Meglič s.p..

 

Kontaktni podatki upravljalca:

Storma, Igor Meglič s.p.

Ob Blažovnici 29b

2341 Limbuš

Tel: 02 62 11 666

E-pošta: info@storma.si