Skip to main content

Piškotki in varovanje zasebnosti

 

Pravila zasebnosti (v nadaljevanju: Pravilnik) so sprejeta z namenom seznanitve uporabnikov s pravnimi podlagami, z vrstami in nameni uporabe osebnih podatkov ter pravicami posameznikov na področju varstva osebnih podatkov, ki jih podjetju Storma, Igor Meglič s.p. posreduje posameznik.

 

Varovanje osebnih podatkov v skladu z načeli, ki jih določajo pravila zasebnosti

 

V Storma, Igor Meglič s.p., se zavedamo in podpiramo pomembnost zasebnosti podatkov svojih strank. Z vsemi osebnimi podatki, ki nam jih posredujete, ravnamo pošteno in jih skrbno varujemo v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije, evropske uredbe GDPR ter načeli in vizijo svojega podjetja.

Pri le enem obisku spletne trgovine si med seboj zamenjamo nešteto podatkov. Da bi lažje razumeli, kaj to pomeni za vas, kako te podatke zbiramo, hranimo in obdelujemo ter kakšne so vaše pravice v zvezi z njimi, smo pripravili pravila zasebnosti.

Do vaših osebnih podatkov lahko dostopajo le skrbno izbrani zaposleni v podjetju Storma, Igor Meglič s.p. in njeni pooblaščeni podizvajalci. Vsem tem pa je dostop omejen izključno na obseg in namen, potreben za nemoteno izvajanje delovnih in prodajnih procesov ter trženjskih namenov skladno s privolitvijo.

 

Kdo upravlja z vašimi osebnimi podatki v skladu z načeli, ki jih določajo pravila zasebnosti?

 

Upravljavec vaših osebnih podatkov skladno z načeli, ki jih določajo pravila zasebnosti je:

 

Podjetje: Storma, Igor Meglič s.p. (v nadaljevanju prodajalec)

Naslov: Ob Blažovnici 29b, 2341 Limbuš, Slovenija

Davčna številka: SI 45255598 (podjetje je davčni zavezanec)

 

Svojo prodajo izvajamo preko fizičnega prodajnega mesta in preko spletne trgovine www.storma.si (v nadaljevanju »spletna trgovina«). Pri obdelavi osebnih podatkov se zavzemamo za zakonit in pošten pristop, kar vključuje tudi omejitev dostopa do podatkov.

Do vaših osebnih podatkov lahko za izvajanje namenov, navedenih v 5. točki, dostopajo izključno pooblaščeni zaposleni v podjetju Storma, Igor Meglič s.p., ki jih vrednotimo kot zaupanja vredne in kompetentne na področju dela s podatki. Dostop imajo tudi pooblaščeni podizvajalci, s katerimi sodelujemo za namen tehnične podpore.

To so:

 • izvajalci spletnega oglaševanja na Facebooku, LinkedInu in Instagramu, Googlu
 • vzdrževalci spletne strani in informacijskih storitev ter vzdrževalci spletnih vmesnikov,
 • razvijalci in uvajalci programskih rešitev,
 • dostavna služba Pošte Slovenije, GLS in DHL,
 • državni organi ali druge pravne osebe, ko za to obstaja zakonita obveza.

Z vsemi pooblaščenimi pogodbenimi podizvajalci je sklenjena pogodba o Obdelovanju in zaščiti osebnih podatkov. Vsi pooblaščeni zaposleni in pogodbeni podizvajalci so locirani v EU in se zavezujejo, da bodo spoštovali pravila zasebnosti.

Zagotavljamo, da vsi pooblaščeni pri delu z osebnimi podatki ravnajo skrbno, upoštevajo pravila zasebnosti ter jih ščitijo pred zlorabo ves čas zakonite obdelave.

Vaše osebne podatke lahko izjemoma posredujemo tudi tretjim osebam, a zgolj v primeru, ko bi ne-razkritje podatkov povzročilo splošno ali vašo osebno škodo ali ko sami zahtevate, da vaše osebne podatke posredujemo tretji osebi.

 

Kako pridobivamo vaše osebne podatke?

 

Osebne podatke sprejemamo skladno z načeli, ki jih določajo pravila zasebnosti na naslednje načine:

 • Ob prijavi na e-novice preko obrazca na spletni strani www.storma.si. Pri tem načinu vpisa se vaši podatki samodejno oz. s pomočjo aplikacije MailChimp / Sqalomail / SendinBlue, Klaviyo v roku 1 dne prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov.
 • Z registracijo na spletni strani www.storma.si prek spletnega obrazca. Pri tem načinu vpisa se vaši podatki v roku 1 tedna prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov.
 • Ob uporabi spletne strani www.storma.si in vseh njenih podstrani. Pri tem se za zbiranje podatkov uporabljajo spletni piškotki, o čemer si lahko več preberete v nadaljevanju.
 • Občasno prek nagradnih iger in aktivnosti, pri čemer je uporabnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.
 • Prek družabnih omrežij in drugih marketinških orodij, kot so aplikacije, pri čemer je potrošnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.
 • Prek vaših vprašanj po elektronski pošti, navadni pošti ali prek drugih oblik komunikacije, ki temeljijo na osebnih podatkih.

 

Katere podatke pridobivamo?

 

Za nadaljnjo uporabo in obdelavo pridobivamo in hranimo skladno z načeli, ki jih določajo pravila zasebnosti naslednje podatke:

 • e-naslov za prijavo na e-novice,
 • uporabniško ime in geslo,
 • osnovni osebni podatki za registracijo (ime, priimek, naslov, mobilna številka),
 • dodatni podatki za izstavitev računa v spletni trgovini (telefonska številka, e-naslov, davčna številka, naslov za dostavo in izstavitev računa),
 • podatki o nakupih in transakcijah (vrsta in število kupljenih in vrnjenih izdelkov, datum nakupa),
 • osebne izkušnje in mnenja o izdelkih,
 • vprašanja in komentarji, medijske vsebine, geolokacijski podatki in drugi podatki, ki nam jih posredujete sami,
 • podatki z družabnih omrežij, ki nam jih posredujete z interakcijo prek Facebook strani Storma, LinkedIn profila Storma in Instagram profila Storma,
 • vaši osebni podatki, pridobljeni iz javno dostopnih virov, vključno s podatki z družabnih omrežij,
 • drugi podatki, ki nam jih posredujete v kontekstu vašega samoiniciativnega povpraševanja (katere izdelke v naši spletni trgovini iščete ali si jih ogledujete).

 

Nameni obdelave osebnih podatkov in pravna podlaga

 

Osebne podatke zbiramo in obdelujemo za lastne potrebe prodaje in promocije prek spletne trgovine na področju Evropske unije in ostalega sveta. Podatke skladno z načeli, ki jih določajo pravila zasebnosti zbiramo za naslednje namene:

 • obveščanje o novostih, obvestilih in izdelkih po elektronski pošti,
 • izvajanje storitev, za katere ste zaprosili (kot so pošiljanje spletnih novic, obveščanje o ponovni razpoložljivosti izdelka ipd.) prek medija, ki ste ga izbrali (kot je elektronsko sporočilo ali telefonska številka),
 • prodaja in transakcije v nakupnem procesu prek spletne trgovine ali prek povpraševanj, ki nam jih pošljete po elektronski pošti, prek družbenih omrežij ali jih izrazite osebno v naši poslovalnici,
 • upravljanje vašega sodelovanja v raznih oglaševalskih aktivnostih (kot so razne nagradne igre, ankete, ipd.),
 • izvedba naše pogodbe z vami v procesu nakupa v spletni trgovini (npr. za dostavo izdelkov, ki ste jih kupili v naši spletni trgovini),
 • izvršitev drugih obveznosti, za katere ste se z nami dogovorili,
 • upoštevanje zakonskih zahtev (npr. za izdajanje računov),
 • preverjanje identitete v izogib goljufijam,
 • zagotavljanje, da sta vsebina in funkcionalnost spletne strani v največji možni meri prilagojeni vašim preferencam in potrebam,
 • prikaz relevantnih oglasov prek najetih družabnih omrežij (npr. Facebook, LinkedIn in Instagram),
 • administrativno upravljanje na spletni strani,
 • izvajanje raziskav in analiz spletne strani z uporabo orodij za spletno analitiko.

Varnost osebnih podatkov ob nakupu je zagotovljena tudi z upoštevanjem veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

 

Kako podatke beležimo na naši spletni strani?

 

Ob obisku spletne strani se za najboljše možno delovanje, zagotavljanje kakovosti in zbiranje splošnih statističnih podatkov o uporabi zbirajo določeni podatki – to so podatki o vaši napravi, ki se beležijo prek piškotkov in kode, ki je vgrajena na spletno mesto. Ti podatki lahko vključujejo podatke:

 • o vrsti naprave, ki jo uporabljate za brskanje (mobilni telefon, tablica, osebni računalnik ali drugo),
 • vaš IP naslov,
 • vrsto brskalnika in
 • operacijskega sistema,
 • vašo dejavnost na našem spletnem mestu (npr. katere podstrani ste obiskali, kako ste se premikali po spletni strani, trajanje posameznega ogleda strani ipd.).

Vsi podatki, ki jih prejmemo iz vašega obiska, so izraženi le v obliki identifikacijske številke, kar pomeni, da iz njih ne moremo prepoznati dejanskih osebnih podatkov uporabnika. Vaši podatki, ki jih prejmemo iz obiska spletne strani, so zato varni; da bi prišli do natančnih podatkov, bi od vas potrebovali osebno dovoljenje (npr. posredovanje e-maila za prijavo na e-novice).

Vse svoje osebne podatke, ki smo jih pridobili tekom našega sodelovanja, si lahko ogledate, jih spreminjate ali zahtevate njihov izbris prek elektronske pošte na info@storma.si.

 

Spletni piškotki

 

Med osebne podatke se štejejo tudi spletni piškotki. Ko uporabljate našo spletno stran, na vašo napravo pošljemo enega ali več piškotkov – to so majhne tekstovne datoteke, ki vključujejo alfanumerične znake. Pri tem lahko uporabimo sejne piškotke ali trajne piškotke.

Sejni piškotki z vaše naprave izginejo takoj, ko zaprete okno brskalnika (ko se zaključi seja), trajni piškotek pa v vaši napravi ostane tudi po tem, ko brskalnik zaprete, brskalnik pa ga lahko uporabi ob vseh naslednjih obiskih naše spletne strani.

Piškotki načeloma ne vsebujejo osebnih podatkov, lahko pa jih uporabimo za vpogled v uporabniške nastavitve in druge podatke, vezane na vaše pretekle aktivnosti na spletni strani.

Piškotke in avtomatično zbrane podatke lahko uporabimo za prirejanje naše spletne strani (na primer pomnjenje informacij o vašem uporabniškem računu, da vam jih ob naslednjem obisku strani ni treba ponovno vnesti), za prilagajanje oglasov in vsebine ter za spremljanje učinkovitosti našega spletnega mesta in vseh metrik uporabe naše spletne strani (kot je na primer skupno število obiskovalcev in število obiskanih strani).

Spletna stran uporablja spletne piškotke, saj tako lahko zagotovimo najboljše storitve pri pregledavanju naših spletnih vsebin in naročanju v naši spletni trgovini, prav tako pa tako lažje poskrbimo za varnost in nemoteno delovanje spletne strani.

Piškotke lahko izključite tako, da svojemu brskalniku z urejanjem nastavitev naročite, naj zavrne sprejemanje piškotkov katerekoli spletne strani, ki jo obiščete. S pomočjo ustrezne funkcije brskalnika lahko piškotke s svojega računalnika ali mobilne naprave tudi izbrišete.

Če piškotke izklopite, bodo določeni deli naše spletne strani in storitev postali ne dostopni ali ne bodo delovale pravilno. Večina strani v naši spletni trgovini je za vas sicer dostopnih, ne da bi za to morali razkriti svoje osebne podatke (kot je na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov). Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), ki nam omogoča, da vas prepoznamo kot vračajočega obiskovalca.

Za spreminjanje nastavitev piškotkov sledite navodilom brskalnika (ki se običajno nahajajo pod zavihkom “Pomoč”, “Orodja” ali “Urejanje”).

 

Prijava prek družabnih medijev

 

Prek najetih omrežij za zakup oglasnega prostora, kot so družabna omrežja Facebook, LinkedIn in Instagram, izvajamo ciljano oglaševanje novosti in izdelkov na podlagi dejavnosti uporabnika na naši spletni strani in na podlagi demografskih, interesnih in kontekstualnih podatkov, pridobljenih s pomočjo družbenega omrežja samega. Vaši podatki so v tem primeru uporabljeni z namenom, da vam družabno omrežje lahko prikaže oglase, ki vas glede na zaznano aktivnost najbolj zanimajo.

 

Google analitika

 

V namen zbiranja podatkov o stanju in obisku spletne strani uporabljamo orodje Google Analytics. Podatki, ki jih orodje pridobi, se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (npr. vaš začetni URL, ločljivost zaslona, brskalnik, ki ga uporabljate ipd.) ter se shranjujejo in analizirajo na Googlovem strežniku. Vsi ti podatki so nam preko orodja Google Analytics dostopni, vendar le v anonimizirani obliki. Za dodatne informacije o tem, kako Google in Google Analytics obdeluje vaše podatke, predlagamo, da pregledate Googlovo izjavo o zasebnosti.

 

Vsebine, ki jih ustvarjajo uporabniki

 

Uporabniki lahko na spletni strani oddate mnenja o izdelkih. Pri tem se od vas zahteva naziv, ki si ga lahko izberete po lastni presoji in je nato tudi javno objavljen – priporočamo, da v tem primeru v namen varovanja osebnih podatkov ustrezno izberete naziv, s katerim želite biti prikazani. Ob objavi komentarja je zahtevan tudi e-mail naslov, ki pa ni javno prikazan. Zavedati se morate, da bo mnenje javno objavljeno na naši spletni strani in po potrebi za promocijske namene objavljeno na Facebook, LinkedIn ali Instagram profilu Storma.

Poleg zgoraj navedenih možnosti pridobivanja podatkov, ki so posledica delovanja spletne strani, vaše osebne podatke pridobimo izključno prek vašega aktivnega povpraševanja ali naročil (npr. ob spletnem naročilu).

 

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke v skladu z načeli, ki jih določajo pravila zasebnosti?

 

Vaše osebne podatke bomo varovali, dokler za to obstaja interes/potreba oziroma do vašega preklica privolitve. V primerih, ko obdelava in hramba podatkov temeljita na pogodbi ali sta določeni z zakonom, se rok hrambe prilagodi pogodbi oziroma zakonu.

Če obstaja utemeljen sum, da so vpisani podatki neresnični, si pridržujemo pravico, da jih iz vseh baz brez obvestila izbrišemo.

 

Kakšne so vaše pravice, ki jih določajo pravila zasebnosti?

 

Pravico imate, da kadarkoli brez obrazložitve in posledic zahtevate, da dopolnimo, popravimo ali omejimo uporabo vaših podatkov ali da jih dokončno odstranimo iz baze. Prav tako lahko zahtevate dostop ali ugovarjate obdelavi svojih osebnih podatkov ter zahtevate prenos svojih podatkov. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Če menite, da se vaši osebni podatki ne shranjujejo ali obdelujejo na način kot določajo pravila zasebnosti in z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije.

Zahtevo za popoln izbris vaših osebnih podatkov iz našega sistema lahko oddate na naslednje načine, pri tem pa morate jasno navesti vsebino vašega zahtevka:

 • v e-novici kliknete na povezavo »odjava« v nogi;
 • pošljete pisni zahtevek po elektronski pošti na info@storma.si pripisom »Odjava«;
 • pošljete pisni zahtevek po navadni pošti na naslov našega podjetja s pripisom »Odjava«;
 • Po prejemu vašega zahtevka bomo vaše osebne podatke prenehali obdelovati v roku 5 delovnih dni.

Čeprav se v podjetju zavzemamo za varnost vaših podatkov, se zaradi raznih dejavnikov, na katere ne moremo v celoti vplivati, lahko zgodi, da pretok informacij prek spleta ne bo vedno povsem varen in v skladu z našim delovanjem. Prosimo, da ste pri vnosu podatkov, ki nam jih pošljete prek spletnih obrazcev, previdni in vsako tako pošiljanje opravite odgovorno.

 

Pravila zasebnosti podjetja Storma, Igor Meglič s.p. začne veljati z dnem 01.01.2024.

Za kakršnakoli dodatna vprašanja, ki se vam porajajo v zvezi z vašimi osebnimi podatki ali za preklic privolitve nas lahko vedno kontaktirate prek elektronskega naslova info@storma.si.